ANSIGTET I SPEJLET 2010

redigeret af forfatteren

Bogrummet.dk anmeldelse

 

 

ANMELDELSE AF CAMILLA MADER LAUGESEN:

 

 

Dette er 2. bind i trilogien om Sabrina Fanø.

 

Hun er en radioreporter som har et kriminalmagasin som speciale. Dog er programmet blevet skåret kraftig ned i forhold til tidligere, så Sabrina er også ansvarlig for sundhedsprogrammer nu.

Hun er flyttet ud til at villakvarter på en, tror hun, meget stille og rolig vej. Men hun er ikke engang færdig med at male i huset endnu, da kvarteret rystes af et meget voldsomt hjemmerøveri, med dødelig udgang for det stakkels ægtepar det går ud over.

Datteren Camilla flytter hjem efter at hendes kæreste forsvinder sporløst. Mon denne forsvinden kan forbindes med hjemmerøverierne, eller er det bare et tilfælde?

Straks klør Sabines journalistiske næse, og hun begynder at "rode i sagen", tager over til naboen med en buket blomster for at vise sympati - og at snuse og videre i den dur.

På det rent personlige og familiære plan får Sabine en meget stor overraskelse, men til at starte med, ved hun ikke lige hvad hun skal stille op med denne nyhed.

Bogen er holdt i et enkelt sprog og alle kan følge med, og det man ikke allerede vidste om Sabine Fanø, hendes datter og den virkelige henrivende hunkat, det ved man efter at have læst denne roman.

Selvom bogen er en trillogi kan man sagtens læse den selvstændigt. Det er en rigtig god bog at starte med, hvis man er ny i krimibog-verdenen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kriminalreporteren og produceren Sabrina Fanø, fraskilt med en voksen teenagedatter, flytter i nyt hus på en stille idyllisk vej i den lille by Virum i Nordsjælland. Tæt på sin gode veninde, psykologen Margrete, der viser sig at være kollega til psykologen Jennifer Fontaine.

Men det, der skulle være en afslappende ny begyndelse for Sabrina, viser sig tværtimod at være starten på et sandt mareridt. Mord og hjemmerøverier begynder at florere, og endnu en gang må hun i gang med efterforskningen, der fører hende henimod en af sit livs sværeste beslutninger...

"...Klokken viste lidt i fire på det brede display i den mørke stationcar, og de tre personer i bilen var klædt i mørkt tøj. Da de nærmede sig den lille villavej, der var deres mål, tog de tavst sorte elefanthuer over ansigtet og tjekkede deres værktøj. Passageren ved siden af føreren åbnede handskerummet, tog hurtigt pistolen og maste den ned mellem livremmen og maven. Han vendte sig om og så på en yngre mand, der nervøst sad på bagsædet.

”Du er sikker på, det var nummer 17?” Han tog den sidste slurk af sin øl og krøllede dåsen sammen og smed den ud af vinduet.

”Ja.” Han pegede på patriciervillaen, der med sin hvide facade lyste op i den mørke nat.

Manden, der kørte bilen, kørte et par meter forbi, hvorefter han standsede og slukkede motoren. Cigaretten, der havde hængt i mundvigen, fik et sidste sug, før den blev mast i askebægeret. Han hostede voldsomt og tog en slurk af sin øl, der havde balanceret faretruende på instrumentbrættet under hele kørslen.

”Lad os så give den en fucking skalle!” Han grinte smørret og tog køllen fra bagsædet..." (uddrag fra bogen)

Bogen udkom 25. maj 2010

Link:
http://www.mellemgaard.dk


**********************************************

ANMELDELSE FRA KRIMI-CIRKLEN



Anmeldelse:



"Stille og rolig etablerer Pia Reesen Brønnum sig blandt det danske krimi parnas, som tæller Danmarks ypperligste krimiskibenter. Det viser hun med sin tredje krimi."

                                 Finn Hansen
                                 Krimi-Cirklen

**************************************************

Anmeldelse på krimisiden.dk


3 stjerner.

En dansk krimi, som har et udemærket plot. Det er hyggelig læsning og meget aktuelt plot - hjemmerøverier.
...man holdes fast i læsningen. For man skal da have opklaret sagen. Og samtidig er der en behagelig dagligdag over Sabrinas liv...

Af Lone Hansen (26.05.2010)

*********************************************

Omtale i Virumbladet - DGO



MORD OG STOFFER PÅ NYBROGÅRDKOLLEGIET.

...Supportere til rockere, kriminelle indvandrebander og fanatiske fodboldtilhængere udgør en stor del af persongalleriet i Pia Reesen Brønnums roman "Ansigtet i spejlet"...

Foto:
"Pia Reesen Brønnum tager i sin seneste kriminalroman læserne på hæsblæsende, kriminelle og morderiske oplevelser omkring Nybrogårdkollegiet og Fredriksdal."

Læs hele artiklen af journalist Pernille Borenhoff i Virumbladet, der er udkommet 25. maj. På nettet, på DGO-redaktionen og biblioteket.



**********************************************
 

SAXO BOGANMELDELSE

Saxo kundernes anmeldelser af Ansigtet i spejlet

4 STJERNER

"God sommerferielæsning: Endnu en gang lykkes det Sabrina Fanø at være i centrum af begivenhederne, selvom hun nu er flyttet til en rolig villavej i Virum. Mord og røverier gør livet truende, men hun vælger at forholde sig til realiteterne med en utrættelighed og nysgerrighed. Også i denne bog er hendes veninde et fast holdepunkt og en god støtte, når hendes ambitionsniveau presses, og ind imellem oplever hun alle kvinders dilemma: Spændende job contra hensynet til familien. Det værste er nok, at bogen er svær at lægge fra sig, når Sabrina har alle boldene i luften og mister overblikket. GOD SOMMER. Lærken"


****************************************************************

Anmeldelse af Krimifan.dk



"Endnu en god bog om Sabrina, hvor man i et hæsblæsende tempo bliver hvirvlet ind i handlingen!..."

3 hatte. 🤩

Krimifan.dk

***********************************************

Anmeldelse i Nybrogård Kollegiets avis



"...Alligevel vil jeg godt anbefale bogen til de læsere, der synes det er sjovt at læse om området her og som godt kan lide en god krimi. Brønnum går ikke på kompromis med spændingen, og det er en stor styrke i bogen. Læs den en kedelig efterårsdag eller i juleferien!"

3 stjerner.
                                 Cecilie, D-5


*****************************************************

Del siden