Publiceret i DGO Juli 2012

Debat: Grønt torv eller grå mure?

Det er med sorg, jeg læste artiklen sidste uge om en slagter m.fl, der følte sig generet af grønne træer på Virum Torv.

Nu er er halvdelen af træerne så fjernet, og slagteren har fået sit skilt helt fremme i lyset, som han ønskede.

Nå, tænker jeg så, har butiksejerne virkelig den magt til at ændre kommunens plan om et grønt Virum Torv?

Jeg vil til enhver tid hellere køre forbi, parkere og handle på et grønt torv, hvor atmosfære og hygge er i højsæde i stedet for de nuværende grimme gamle mursten og forfærdelige skilte, der præger Virum Torv.

Jeg synes torvet og dermed også i høj grad bygningerne trænger til fornyelse og forskønnelse. Og grønt er med i den plan.

Hvem kan dog være i mod grønne træer, buske eller blomster? Det næste bliver vel at fælde træerne, der er sat i midterrabatten på Frederiksdalsvej mellem Geels Plads og Virum Torv? Nej, vel?

Men nu ER træerne myrdet, så måske skulle butiksejerne være dem, der så også investerede i nye buske eller smuk beplantning med blomster.

Slagteren, som stod frem, er ikke steget i min agtelse, tværtimod. Jeg er virkelig ked af den indstilling, der dermed gør torvet mere kedeligt at opholde sig ved.

Kom så, butiksejere og kommune, vær nu kreative med det grønne for øje..

Publiceret: 10. Juli 2012 22:43

Det Grønne Område 2006



Passer vi godt på de svage?
 

Radio Mølleå sætter fokus på problemet på tirsdag

KGS. LYNGBY | Er Lyngby-Taarbæk kommune, som betragtes som en rig kommune, god til at passe på sine fattige og svage? Kan kontanthjælpsmodtageren regne med en god og værdig behandling, også selvom personen har været ledige i en snes år eller f.eks. er psykisk syg eller har andre private problemer?
De livsvilkår og levevilkår en kontanthjælpsmodtager har, specielt den svage gruppe 4 og 5, er højaktuelle lige nu. Og med den nye velfærdsreform med sloganet "Flere I arbejde", tænkes der nok ikke på den svage gruppe, det ville være utopi.
For at få svar på disse spørgsmål og samtidig også få belyst det psykologiske aspekt i at være arbejdsløs, har studieværten og journalisten Pia Brønnum, interviewet de implicerede parter, klienten, præsten, kommunalpolitikeren (Simon Pihl Sørensen), socialrådgiveren m.fl.

Radio Mølleå sender dette interessante 60 minutters radioprogram tirsdag den 31. januar kl. 17.30. Genudsendes i starten af februar. Hold øje med radioprogrammet her i DGO.



Publiceret: 24. Januar 2006 13:51

Del siden